Elzak d.o.o. - prodaja in servis črpalk

Pogosto zastavljena vprašanja: SCALA2

Nekateri monterji, ki delajo z našo črpalko za dvig tlaka SCALA2, so imeli vprašanja o tem, katera orodja uporabiti, nekateri pa so težko razumeli LED-pokazatelje alarmov. V nadaljevanju je podanih nekaj koristnih nasvetov, ki bi morali pojasniti vsako zmedo.

Zategovanje priključkov in čepa za sesanje Črpalka SCALA2 je zasnovana tako, da se ne prilega nobeno orodje, zato za zategovanje povezav uporabite le roke. (Kot je navedeno na nalepki.) Čeprav so povezave robustno izdelane in ojačane, lahko uporaba orodij povzroči tako veliko silo, da se pojavijo razpoke. Zato prosim, za zateegovanje povezav uporabljajte samo roke.

Enako velja za čep za sesanje. Po potrebi lahko uporabite izvijač za odvijanje čepa za sesanje. Vendar je pomembno, da čep za sesanje zategnete ročno in nadaljujete, dokler čep ne doseže dna tesnilne površine. Za zategovanje nikoli ne uporabite orodja. Več informacij si lahko ogledate v hitrem vodniku.

LED-indikatorji alarma Alarmi črpalke SCALA2 so zasnovani tako, da opozarjajo na težave pri namestitvi. Torej najverjetneje težava ni v črpalki, ampak nekje v sistemu. Če želite natančno določiti, kaj alarm prikazuje, preverite stran za odpravljanje težav v I & O (Priročnik za namestitev in uporabo).

Dolga in kompleksna vgradnja Tradicionalni sistemi za dvig tlaka znajo biti kompleksni. Sestavljeni so iz veliko različnih komponent, vključujoč ekspanzijske posode, črpalke, ventile in nadzorne sisteme. Vsi ti elementi morajo biti vgrajeni v eno rešitev. Povečana kompleksnost pomeni daljšo vgradnjo in večji rizik nakupa napačne komponente. Čas, ki ga porabite za iskanje ali ponovno namesitev cevi lahko podaljša čas vgradnje za 2 uri in povzroči dodatne stroške za stranko, kar se odrazi v nezadovoljstvu stranke in izgubljenih poslovnih urah.

Omejen prostor vgradnje Omejenost s prostorom je najbolj splošna težava pri vgradnji črpalnega sistema za dvig tlaka. V večini primerov to pomeni podaljšanje sistema in iskanje alternativnega prostora ali poskušanje umestitve v obstoječo instalacijo, kar je časovno zamudno, kompleksno in ustvarja nezadovoljne stranke. Vgradnja sistema za dvig tlaka, ki se ne prilega v določen prostor za vgradnjo lahko zviša čas vgradnje za 2 uri in povzroči dodatne stroške zaradi dodatnih cevi in fitingov.

Kompaktna, vse-v-enem rešitev Ojačevalniki tlaka Grundfos SCALA so vsestranske rešitve, ki združujejo vse komponente v eno škatlo. Ta kompaktna rešitev omogoča namestitev hitro in enostavno, kar vam prihrani čas za druga dela. Kot večnamenska rešitev so izdelani za vsako uporabo in so idealna notranja in zunanja montaža, zaradi česar so izbira in dimenzioniranje manj zapleteni kot tradicionalni sistemi za dvig tlaka.

Hitre in enostavne vgradnje “Kot popolnoma integrirane, vse-v-enem rešitve, se naše črpalke lahko vgradi v 3 enostavnih korakih:

  1. Priključite cevi: Prilagodljive vhodne in izhodne povezave vam omogočajo lahko premikanje +/-5° za omogočanje hitre vgradnje.
  2. Napolnite črpalko: Velik čep vam omogoča hitro in enostavno polnjenje vode. Črpalko morate napolniti z najmanj 1,7 litra vode.
  3. Priključite črpalko na elektriko in le-ta se bo aktivirala.

© 2020, Elzak d.o.o. - vse pravice pridržane