Elzak d.o.o. - prodaja in servis črpalk

Grundfos MGE-motor z najvišjim standardom

Novi MGE-motorji iz Grundfosa ustrezajo najvišjim standardom in jih lahko označimo z oznako IE5, kar je najvišja ocena energetske učinkovitosti v svetovnem merilu. To lahko pripomore k pospešitvi tako varčevanja energije kot poslovanja.

Zanesljivi, prilagodljivi in energetsko učinkoviti. Tri besede, ki jih zlahka povežemo z MGE-motorji iz Grundfosa. Od njihove uvedbe leta 2013 dalje ti motorji
postavljajo standarde v branži in nedavno je posodobljena različica merilo še
dodatno dvignila. Njihove energetsko učinkovite lastnosti, vključno s frekvenčnim pretvornikom, so omogočile, da ti motorji presegajo bolj običajno IE4 stopnjo in jih lahko označimo z IE5, najvišjo stopnjo energetske učinkovitosti električnih motorjev na svetu.

»Uspelo nam je zbrati vse naše izkušnje v programski opremi in ustvariti vrhunski produkt, ki poleg svoje zanesljivostji nudi dodatne, velike prednosti nakupa, na primer z zmanjšanjem trajanja časa, v katerem se povrne investicija v e-črpalko. To je pomemben dosežek. V kombinaciji z našo črpalko lahko naši motorji nudijo strankam najvišjo stopnjo učinkovitosti,« pravi Kim Jensen, regionalni upravni direktor za področje EMEA v Grundfosu.

MGE-motorji so opremljeni z najsodobnejšimi inteligentnimi komponentami, ki jim omogočajo prilagoditev sistemu, katerega del so, ter znižanje porabe energije. Te
lastnosti postavljajo te motorje, skupaj z drugimi izumi za varčevanje z energijo, kot sta na primer sinhroni električni motor s stalnim magnetom in frekvenčni pretvornik z visokim izkoristkom, na sam vrh njihovega razreda.

Stopnjo IE5 so dosegli vsi MGE-motorji v razponu od 0,75 do 11 kW, in bo stopila v
veljavo 1. januarja 2017.

© 2020, Elzak d.o.o. - vse pravice pridržane